5/9/09

Petita calma de setembre


Arriba un dia a la petita pàtria en que de cop tot és fa més lent, menys sorollós i rotundament gris; a les nits ja ningú treu la cadira a la fresca i la piscina de sobte canvia el blau paradisíac de l'aigua i el cel per un color semblant a una pluja de cendra. La gent perd el somriure enmig de l'olor de most i busca un refugi del nou tarannà a la barra d'un bar, un casino davant una escurabutxaques o l'interior d'una casa de barrets. I enmig de tot això, ofegat dins la rutina del no-fer-res amarada per l'amargor del primer setembre estudiantil, em trobo amb una gandula de platja, una tarda ennuvolada, una Piscina municipal semi-desèrtica i un llibre per estrenar de Sergei Dovlàtov. M'assec a la gandula, observo els núvols de mitja tarda, em llenço de cap sense dutxar-me dins l'aigua de la Piscina i obro el llibre on la primera frase que em commou és "l'infern som nosaltres". M'estiro panxa amunt i tanco els ulls. De sobte, em calenta la cara la llum d'un sol que m'obliga a mirar-lo i que, poruc, treu el cap entre els núvols per tornar a fer brillar l'aigua, despertar crits alegres i plors de nens i aconseguir que durant uns instants oblidi la misèria dels dies i torni a creure que tot està per fer i tot és possible.

(Durant tres minuts el sol s'ha mantingut valent entre les escletxes dels núvols; com un idil.li de l'astre rei, és un miracle que durant aquest temps sonés una cançó d'Adrià Puntí al meu iPod, havent començat un segon després de rostir-me el rostre i acabant gairebé acompassada en el temps amb el sol.)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Magnífic
Anna

Albatros ha dit...

Molt bones! En fi, no et negaré haver-me passat per aquí algun dia a donar una ullada als textos que hi escrius, però la veritat és que des que tinc blog... no hi havia tornat a pensar més...!

Ja ens queda relativament poc per tornar a ser - físicament parlant- companys de classe, eh? Fa una mica de mandra deixar l'estiu enrera, però... sempre podem fer de l'hivern un estiu una mica més fred.


Fins una altra!


Muntsa..*

Schwà Serrano Valenzuela ha dit...

Hola,
Vaig veure que m'havies saludat l'altre dia però no hi era. Sempre passo per aquí, però enlloc no acostumo a dir res.
T'escrivia per dir-te que d'aquí poc ens tornem a trobar, i ja en començo a tenir ganes i tot.
Aprofita el que ens queda!
Un petó.